.

"TÚL AZ ÓPERENCIÁN"

ERDEI ISKOLA ÉS VENDÉGHÁZ

Blog

 Falusi turizmus
 Erdei Iskola
 Galéria
 Megközelíés
 Gyöngy ékszerek
 Gyalogtúrák
 Vendégkönyv
 Falusi disznóvágás
 Családi programok
 Blog
 Partnerek
 
      Az elfáradt, hosszú
      túra után érkező
      vendégeket, finom
      vacsorával várjuk!
túrázó     Skype Me™!               My status

Szolgáltatások:

-grillező
-malac sütő
-tűzrakóhely
-kerti padok
-homokozó
-medence
-hinták
-csúszda
-trambulin
-bogrács
-sátorozás
-mikró
-ágynemű
-napozóágy


2010. február 21., péntek

Régen történt...


Egy szép őszi napon felkerekedtünk, hogy felfedezzük környező falvaink látnivalóit. A régi népi lakóházakat, a háborítatlan természetet, a nyugodt kiegyensúlyozott embereket. Kirándulásunknak nem volt határozott célja, inkább csak a kíváncsiság vezérelt minket. Sok települést bejártunk. Olyan helyen is megfordultunk ahol a madár sem járt. Életnek alig volt nyoma.

Azt láttuk, hogy valamikor sűrűn lakott településre értünk, de 2000-ben sok-sok falunak már csak elvétve volt lakója arrafelé. Pedig a táj csodás. Erdőn keresztül haladó vadregényes út, csodás parasztházak kovácsoltvas-kapuval, pazar kilátás... Egy közelebbi településre érve ahogy beértünk a faluba, pontosabban a falu közepére, megszólítottunk egy nénit, beszédbe elegyedtünk vele. Egy olyan ház előtt álltunk meg, ami nagyon megtetszett nekünk. Hatalmas porta, napos udvar, virágok tömkelege. Mint a mesében.

Megtudtuk a nénitől, akivel beszélgettünk, hogy a ház nem eladó. Sajnálattal konstatáltuk, majd hazafelé vettük az irányt. Eltelt majdnem egy év, amikor valami "csoda" folytán kiderült, hogy egy ismerősömé a ház és el akarja adni. Így némi gondolkodás után, megköttetett az üzlet. Akkor már konkrét céljaink voltak.

Azt szerettük volna, hogy minél több ember élvezhesse, azt a nyugalmat, amit mi érzünk Irotán. Itt oldódik fel a munka során felgyülemlő stressz, itt lehet igazán kikapcsolódni, ahol csak a madárcsicsergés hangját halljuk. A kertből egyenesen az erdőbe jutunk, a házból kilépve a környező dombokra látunk. (Nem a szemben lévő paneltömbökre) Ez fantasztikus hely.

Napkeltekor már süti a házat a nap, és napnyugtáig minket kényeztet sugaraival. Mintha sosem akarna eltűnni a fejünk fölül. Csodálatos. A portán két ház található. Az egyik 1897-ben épült és minket teljesen elvarázsolt a rusztikus mennyezet, a boltíves konyha. Kicsi, de különleges ablakok, gerendába vésett, faragott családi címer... Ilyet azelőtt sosem láttunk. Aztán elkezdődött a felújítás. De erről majd máskor.


A Túl az Óperencián vendégház Miskolctól 42 km-re északra,   Edelénytől 18 km-re a Csereháti dombság, völgyben fekvő, erdővel körülhatárolt  részén található.  TURISTA SZÁLLÁS
Baráti társaságok is kényelmes nyaralóhelyre találnak nálunk, hiszen két vendégház is található az udvarban.  

Kisbabával érkező családok részére babakádat biztosítunk. babakád

Foglalás esetén a szállásdíj 20%-át szíveskedjenek előre, postai csekken feladni, vagy átutalni, a maradékot pedig megérkezés után kifizetni. foglalás    TÚL AZ ÓPERENCIÁN
Erdei Iskola és Vendégház

   Tel: Kasza Istvánné
     06 30 515 2398

Email: tulazoperencian.irota@gmail.com Borsod-Abaúj-Zemplén megye
3786 Irota,
Petőfi Sándor út 76.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS


MySQL nem elérheto!